Review: Saar krijgt nieuwe schoenen

      No Comments on Review: Saar krijgt nieuwe schoenen

Saar krijgt nieuw schoenenDit kinderboek beschrijft het sneller groter worden van de kinderen. Het boek gaat over de hoofdpersoon Saar. Saar gaat met haar moeder op pad naar een schoenenwinkel waar de winkeldame het meetlint er even bij pakt en meteen gaat kijken in hoeverre haar voeten zijn gegroeid. “Ja, dat dacht ik al” zegt de moeder, “je voeten zijn een hele maat groter geworden”.

“Nu mag je nieuwe schoentjes uitzoeken”. Het laat doormiddel van prentjes zien welke keuzes Saar maakt en waarom ze die keuzes maakt. Zo ziet ze op een gegeven moment wat lakschoentjes staan, maar zijn deze lakschoentjes nou te groot of niet?

De rooie schoentjes die Saar graag wilt hebben zijn helaas niet beschikbaar in haar maat. Maar de andere schoenen vind ze niet mooi omdat deze niet zo mooi glimmen. Uiteindelijk herinnerd te verkoopster zich nog dat er een nog een paar schoenen staat die voldoen aan de wensen van Saar. Nieuwe sneakers of Adidas Superstars maar het zijn groene lakschoentjes.

Nu even terug naar het verhaal. Het verhaal beschrijft hoe het er aan toegaat in een schoenenwinkel en alle perikelen die het met zich meebrengt. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf circa 2,5 jaar. Het helpt bij het oefen van kleuren en begrippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.