Carnaval met je kind

      No Comments on Carnaval met je kind

We weten dat het nog even duurt voordat carnaval daadwerkelijk aanbreekt, maar toch zal dit artikel gaan over carnaval. Er zijn namelijk menig wat kinderboeken die dit onderwerp hebben. Ook vinden onze kinderen het over het algemeen ontzettend leuk om zich te verkleden. In carnavalskleding lopen ze dan vrolijk te dansen, te zingen en te springen.

Naar onze mening was ‘Overal carnaval’ het leukste kinderboek over carnaval, het is een kleurrijk en aantrekkelijk prentenboek. Door het verhaal en de mooie illustraties raken de kinderen gelijk geboeid. Op de linkerpagina staat elke keer een tekst bestaande uit vier regels, de rechterpagina bevat de illustratie.

Ook ‘Lotta viert carnaval’ gaat over carnaval en is erg leuk en vrolijk geschreven. Lotta is een kip en heeft velen vrienden. Onderweg komt ze andere kippen tegen die er niet meer uitzien als kippen. Het is namelijk carnaval. De illustraties zijn kleurrijk en mooi uitgewerkt. In de tekst staan af en toe dikgedrukte woorden, die verband houden met carnaval (denk daarbij aan masker, optocht, confetti, stoet etc.).

In ‘Priscilla, prinses van het Zomercarnaval?’ wilt Priscilla heel graag koningin worden van het Zomercarnaval. Wederom zitten er kleurrijke illustraties in dit kinderboek. De tekst is makkelijk geschreven.

Tot slot ‘Kaatje viert carnaval’, dit is een boek geschreven voor echt jonge kinderen. In dit boekje gaat Kaatje met haar klas carnaval vieren. Er wordt goed uitgelegd wat carnaval vieren inhoudt. Daarnaast wordt het ook mooi weergegeven in de tekeningen. De prenten zijn erg vrolijk.

Mocht je bijna carnaval gaan vieren met je kind, schaf dan (één van) deze boeken aan ter voorbereiding en uitleg. Niet alleen educatief maar ook ontzettend leuk. Bedenk in wat voor een kostuum je je kind rond zou kunnen lopen. Deze kun je dan vervolgens zelf maken – indien je creatief bent aangelegd – of kopen op een site als: https://www.carnavals-kleding.nl

 

carnaval

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.